dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Faszerowane i panierowane pieczareczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pieczarki faszerowane przesmażonymi nóżkami i panierowane.

Faszerowane i panierowane pieczareczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane i panierowane pieczareczki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane i panierowane pieczareczki
Pieczarki dokładnie oczyszczamy i obieramy ze skórek. Usuwamy nóżki i drobno siekamy. Cebulę i czosnek siekamy. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażamy cebulę. Dodajemy czosnek i pieczarki. Chwilę smażymy, aż grzyby będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Pieczarki faszerujemy przesmażonymi nóżkami i panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!
Faszerowane i panierowane pieczareczki
Pieczarki dokładnie oczyszczamy i obieramy ze skórki.
Faszerowane i panierowane pieczareczki
Obraną cebuklę i czosnek drobno siekamy.
Faszerowane i panierowane pieczareczki
Przesmażoną cebulę, czosnek i pieczarki doprawiamy do smaku.
Faszerowane i panierowane pieczareczki
Nafaszerowane pieczarki panierujemy i smażymy.

Tagi:

jajko tarta jajka