Sposób przygotowania:
Faszerowane kurze nóżki
Pałki wytrybować(czyli usunąć kości) nie rozrywając skóry. Mięso umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Cebulę obrać i posiekać .Połowę zeszklić i lekko zrumienić na dwóch łyżkach oliwy . Dodać dwie garści kurek oczyszczonych i delikatnie opłukanych, posolić i popieprzyć. Smażyć przez ok. 5 minut. Ostudzone podzielić na cztery równe części .Położyć na mięso po plasterku sera i porcję grzybów. Dokładnie zaszyć lub spiąć wykałaczkami otwory w nóżkach. Posolić lekko popieprzyć i smażyć na rumiano na 2 łyżkach oliwy na rumiano.Przełożyć mięso na talerz i przykryć folią aluminiową. Na tłuszcz ze smażenia wrzucić resztę posiekanej cebuli i pozostałe kurki . Chwilę smażyć,podlać winem i bulionem.Włożyć mięso do sosu i redukować przez ok. 10 minut aż zrobi się lekko gęstawy.