Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczarki faszerowane ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ryż ugotuj na sypko. Pieczarki umyj, odetnij nóżki. Nóżki posiekaj drobno, przełóż do miski. Dodaj obraną i posiekaną cebulę, szynkę i pomi

Pieczarki faszerowane ryżem

Składniki:

Pieczarki faszerowane ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane ryżem
Ryż ugotuj na sypko. Pieczarki umyj, odetnij nóżki. Nóżki posiekaj drobno, przełóż do miski. Dodaj obraną i posiekaną cebulę, szynkę i rozdrobnione pomidory z puszki. Wymieszaj i dopraw. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowaną mieszankę, smaż kilka minut. Zdejmij z ognia i wymieszaj z ryżem. Napełnij kapelusze pieczarek. Pieczarki ugotuj na parze lub włóż do piekarnika razem z naczyniem wypełnionym wodą obok. Piecz ok. 20 min. Udekoruj szczypiorkiem.