Sposób przygotowania:
nutella
biszpokpt:ubic bialka na sztywno z cukrem,dodawac powoli zoltka,make i kakao.upiec w temp 160stopni i ostudzic.po ostudzeniu nasaczyc alkocholem zmieszanym z woda
krem:zmiksowac maslo,i powoli dodawac nutelle miksujac najpierw na srednich a nastepnie nanajwyzszych obrotach
masa orzechowa:bialka ubic,dodac powoli cukier caly czas ubijajac.na koniec dodac starty orzech i delikatnie wymieszac.wylac mase na pergamin i upiec do otrzymania bezy orzechowej
na biszkopt nalozyc mase z nutelli a na wierzch beze orzechowa.Smacznego
krem:zmiksowac maslo,i powoli dodawac nutelle miksujac najpierw na srednich a nastepnie nanajwyzszych obrotach
masa orzechowa:bialka ubic,dodac powoli cukier caly czas ubijajac.na koniec dodac starty orzech i delikatnie wymieszac.wylac mase na pergamin i upiec do otrzymania bezy orzechowej
na biszkopt nalozyc mase z nutelli a na wierzch beze orzechowa.Smacznego
Mandaryna
elzbieta8960
upieczona beze orzechowa ?
playka
elzbieta8960