paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

o cytrynowym smaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealna do herbaty przy spotkaniu z koleżankami

o cytrynowym smaku

Składniki:

o cytrynowym smaku

 

 

Sposób przygotowania:

o cytrynowym smaku
Jajka w skorupkach ważymy i tyle ile one ważyły odmierzamy mąki, margaryny i cukru pudru. Oddzielamy białka od żółtek. Margarynę łączymy z cukrem i żółtkami powoli ucierając. Powstałą masę dodajemy do mąki i proszku do pieczenia i dokładnie mieszamy. Cytryny myjemy dokładnie i ocieramy z nich skórkę, następnie wyciskamy z nich sok. Do ciasta dodajemy sok i skórkę, całość dokładnie mieszamy. Blaszkę do pieczenia natłuszczamy i posypujemy bułką, nadmiar bułki wysypujemy. Wlewamy następnie do niej ciasto i wkładamy na 40-50 min do piekarnika o temp 180C. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Upieczoną babkę posypujemy pudrem

Tagi:

jajko tarta jajka