Sposób przygotowania:
Obłoczek tęczowyprzygotowanie galaretek

Każdy kolor galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody ( zielona, pomarańczowa, szafirowa, żółta), odstawiamy do lekkiego stężenia.
przygotowanie masy

Śmietany ubijamy mikserem z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodajemy żółtą galaretkę, chwilę jeszcze miksujemy.
Przygotowanie formy

Przygotowujemy okrągłą tortownicę z formą na babkę, smarujemy cienko olejem, to jest koniczne, ciasto nie przyklei się nam do formy.
układanie ciasta

Następnie wylewamy masę śmietanową i chłodzimy w lodówce 2 godziny.
Po tym czasie odpinamy obręcz od tortownicy i wycinamy trójkąty. Zapinamy obręcz.
układanie galaretki

Galaretki łączymy dowolnie z owocami i wlewamy w wycięte otwory.
układanie biszkoptów

Na wierzch wylewamy galaretkę, która nam pozostała i układamy biszkopty. Ponownie chłodzimy w lodówce.
ETAP 7:

Następnie odpinamy obręcz i odwracamy ciasto tak żeby biszkopty były na dnie.
Ciasto gotowe. Smacznego