Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Obwarzanki z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klasyczny przepis na obwarzanki

Obwarzanki z sezamem

Składniki:

Obwarzanki z sezamem

 

 

Sposób przygotowania:

Obwarzanki z sezamem
Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajka, dodać odrobinę soli, masło, cukier puder i zagnieść ciasto. Formować wałeczki a z nich małe obwarzanki. W garnku zagotować wodę, osolić, wkładać obwarzanki i zagotować. Gdy wypłyną na wierzch, łyżką cedzakową wyjmować i układać na przygotowanej blaszce, posypać sezamem. Piec w temp 190 stopni na zloty kolor. Po upieczeniu gorące posmarować roztrzepanym białkiem.

Tagi:

jajko jajka