pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Odparowane mielone 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kotlety mielone odparowane w gotującej się wodzie

Odparowane mielone 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Odparowane mielone 2

 

  • 1 szt. cebula,
  • 30 dkg mięso mielone,
  • 1 szt. czerstwa bułka,
  • 1 szt. jajko,
  • 2 łyżki stołowe bułka tarta,
  • Sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżkę stołową przyprawa do mięsa mielonego
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Odparowane mielone 2
Mięso mielone wkładamy do miski i mieszamy z cebulą, którą uprzednio pokroiliśmy w kosteczkę. Czerstwą bułkę wkładamy do wody na 10 min, następnie dodajemy do miski. do całości dodajemy 2 łyżki bułki tartej oraz wbijamy 1 jajko. Przyprawiamy i całość dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety mielone wielkości mandarynki. Nakładamy na rozgrzany olej na patelnie i smażymy około 15 min z obu stron. Do rondelka wlewamy wodę oraz 1,5 łyżeczki kucharka i zagotowujemy. Wkładamy do środka kotlety mielone i gotujemy na dużym ogniu aż woda odparuje. Tak odparowane mielone są gotowe do podania do obiadu.
Odparowane mielone 2
mielone mieszamy z cebulą i bułką oraz przyprawami
Odparowane mielone 2
formujemy mielone i obtaczamy w bułce tartej
Odparowane mielone 2
do rondelka wsypujemy kucharka i dodajemy usmażone mielone
Odparowane mielone 2
i gotujemy na dużym ogniu aż woda wyparuje