Sposób przygotowania:
Odwrócony sernik na zimnoETAP 1:

Żelatynę namaczamy w wodzie i pozostawiamy aby napęczniała. Rozpuszczamy na małym ogniu. Mleko zagotowujemy i dodajemy do niego rozpuszczoną żelatynę. Pozostawiamy aby przestygło.
ETAP 2:

Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Cały czas ucierając dodajemy po jednym żółtku.
ETAP 3:

Do utartego kremu dodajemy ser i mieszamy. Na końcu dodajemy wystudzone mleko z żelatyną.
ETAP 4:

Gotową masę sernikową wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężała.
ETAP 5:

W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w szklance wrzątku. Kiedy masa stężeje układamy na niej owoce (ja dałam mrożone) i wlewamy galaretkę. Pozostawiamy do całkowitego stężenia. Po stężeniu odwracamy formę do góry dnem i w ten sposób układamy sernik na talerzu.