Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Ogórasy kiszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie ma lepszych ogórków niż ogórki wokala !

Ogórasy kiszone

Składniki:

Ogórasy kiszone

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórasy kiszone
Zalewa: na 1 l wody - 2 płaskie łyżeczki soli

Słoiki (na tę ilość ogórków zazwyczaj potrzebuję 7 słoików o pojemności 3/4 litra) umyć i wyparzyć.

Ogórki umyć.

W garnku zagotować wodę z solą.

W słoikach układać ogórki, przekładając je przyprawami (przypraw nie należy żałować!). Do słoików nalewać wrzącą zalewę, przykrywkę mocno dokręcić, słoiki ustawić dnem do góry - po ostudzeniu oczywiście odwrócić. Ponieważ przepis nie jest mój, tylko mojej teściowej, nie będzie brakiem skromności, gdy stwierdzę: NIE MA LEPSZYCH OGÓRKÓW KISZONYCH , OJ NIE !