Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ogórki konserwowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszne ogóreczki do słoików

Ogórki konserwowe

Składniki:

Ogórki konserwowe

 

 

  • ZALEWA:
  • 4 litry wody
  • 0,5 litra octu 10%
  • 4 łyżki soli
  • 12 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe
umyte ogórki układamy ścisle w słoikach. Na dnie wkładamy koper, wrzucamy po 2 plasterki marchewki, jeden zabek czosnku, 1 kawalek chrzanu, troszke gorczycy, 3 plastry cebuli, po 3 ziarenka pieprzu, 2 male ziarenka ziela i pół liscia laurowego. Składniki zalewy gotujemu i gdy jest ciepła zalewamy nia ogórki. Pasteryzujemy ok 10 minut

Tagi:

ogórki