pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ogórki konserwowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przyrządzone ogórki mają lekko słodkawy smak.

Ogórki konserwowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ogórki konserwowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki konserwowe
Do słoika wkładamy baldachim kopru, pół liścia chrzanu, kilka talarków świeżej marchwi, pół łyżeczki ziaren gorczycy i ściśle upychamy ogórki. Łączymy ocet, cukier, sól, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i całość zagotowujemy. Tak przyrządzoną zalewę wlewamy do ogórków. Zakręcamy, pasteryzujemy 20 min i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Ogórki konserwowe
Ogórki konserwowe
Ogórki konserwowe
Ogórki konserwowe

Tagi:

ogórki