Sposób przygotowania:
Ogórki konserwowe
Słoiki do ogórków wyparzyć.
Ogórki umyć, ułożyć ciasno w słoikach, dodać do każdego słoika opłukany koper, ząbki czosnku i gorczycę.
Następnie z wody i octu przygotować zalewę.
ZALEWA:
Do garnka wlać wodę, ocet, wsypać cukier i sól, oraz dodać przyprawy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i listki laurowe.
Zalewę zagotować.
Gorącą zalewą zalać ogórki w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu 25 minut.
Ogórki umyć, ułożyć ciasno w słoikach, dodać do każdego słoika opłukany koper, ząbki czosnku i gorczycę.
Następnie z wody i octu przygotować zalewę.
ZALEWA:
Do garnka wlać wodę, ocet, wsypać cukier i sól, oraz dodać przyprawy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i listki laurowe.
Zalewę zagotować.
Gorącą zalewą zalać ogórki w słoikach, szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu 25 minut.