motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Ogórki na occie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ogórki kwaszone idealne jako dodatek do drugiego dania.

Ogórki na occie.

Składniki:

Ogórki na occie.

 

  • Na słoik 1 litrowy

 

Sposób przygotowania:

Ogórki na occie.
Do słoika o pojemności 1litr włożyć przyprawy, czyli 2 ziela angielskie, liść laurowy, łyżeczkę gorczycy. Nastepnie włożyć 1 łodygę i kwiat kopru, po kawałku marchwi oraz chrzanu, jeden ząbek czosnku oraz małą cebulę. W przygotowanym słoiku układać średniej i małej wielkości ogórki. Następnie zalać zimną wodą (nie przegotowaną). Zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Tagi:

ogórki