kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Ogórki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Korniszony czy większe-zawsze będą smakowały świetnie dzięki tej zalewie

Ogórki w occie

Składniki:

Ogórki w occie

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w occie
Zalewa-->1/2 l octu,2,5l wody,7 łyżek cukru i 3 łyżki soli zagotowujemy razem.+++ Do czystych i suchych słoiczków wkładamy po : 1 listku laurowym, wiórku cebuli,5 ziaren pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego,1obrany ze skórki ząbek czosnku,plasterek marchewki i 1,3 łyżeczki ziarenek gorczycy..Wkładamy ogórki pionowo, wlewamy zalewę tak żeby przykryła ogórki.Lekko mieszamy aby pozbyć się pęcherzyków powietrza.Zakręcamy i gotujemy około 15 minut w wodzie sięgającej do 1 cm poniżej pokrywki.Warto położyć na dnie ściereczkę lnianą.Wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.Po 2 dniach jest gotowe do jedzenia.Smacznego!

Tagi:

ogórki