Sposób przygotowania:
Ogórki z filetami drobiowymi
Ogórki gruntowe obrać, usunąć nasiona i pociąć na małe plastry.
Masło roztopić w rondelku i zeszklić na nim grubo pokrojone szalotki.
Dodać ogórki, sól i pieprz.
Dusić do miękkości.
Doprawić ziołami i posiekanym koperkiem.
Filet rozkroić na 2 części i rozbić.
Oprószyć filety solą i pieprzem, obsmażyć z obu stron na oleju po 4 minuty.
Polać sosem z pieczenia, zagotować.
Masło roztopić w rondelku i zeszklić na nim grubo pokrojone szalotki.
Dodać ogórki, sól i pieprz.
Dusić do miękkości.
Doprawić ziołami i posiekanym koperkiem.
Filet rozkroić na 2 części i rozbić.
Oprószyć filety solą i pieprzem, obsmażyć z obu stron na oleju po 4 minuty.
Polać sosem z pieczenia, zagotować.