Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ogórkowa na szybko 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa ogórkowa ugotowana na drobiowym rosole.

Ogórkowa na szybko 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórkowa na szybko 3

 

  • 2 litry rosołu drobiowego
  • 4 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 małego pora
  • 60 dkg ziemniaków
  • 60 dkg ogórków kiszonych
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania

Sposób przygotowania:

Ogórkowa na szybko 3
Rosół przelać do garnka i zagotować. Obrane marchewki i pietruszkę pokroić w półplasterki, wrzucić do rosołu. Por dokładnie oczyścić z piasku, pokroić w półplasterki i również wrzucić do rosołu. Wszystko gotować ok. 5-10 minut. Obrane ziemniaki umyć, a następnie pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać je do gotującej się zupy. Gotować tak długo, aż wszystkie warzywa zrobią się miękkie. Na koniec dodać do zupy starte na tarce o dużych oczkach kiszone ogórki. Zupę ponownie zagotować i doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Ogórkowa na szybko 3
Oczyszczony i pokrojony por oraz obrane i pokrojone marchewki i pietruszka.
Ogórkowa na szybko 3
Oczyszczone i pokrojone warzywa dodane do gotującego się rosołu.
Ogórkowa na szybko 3
Obrane umyte i pokrojone w niezbyt dużą kostkę ziemniaki.
Ogórkowa na szybko 3
Kiszone ogórki starte na tarce o dużych oczkach.