Sposób przygotowania:
Ogórkowa z małosolnych
Wlewamy wodę do garnka i wrzucamy kostkę rosołową, listek laurowy i ziele
angielskie. Marchewkę, piętruszkę i seler obieramy,myjemy i trzemy na grubej tarce buraczanej, następnie wrzucamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony por i gotujemy.
Ogórki
małosolne trzemy na grubej buraczenej tarce i smażymy na patelni z małą ilością
oleju.
Jak zupa zacznie się gotować to obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Dodajemy
podsmażone ogórki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z
cytryny. Zabielamy gęstym jogurtem nautarlnym i wsypujemy drono posiekany koperek.
angielskie. Marchewkę, piętruszkę i seler obieramy,myjemy i trzemy na grubej tarce buraczanej, następnie wrzucamy do garnka, dodajemy drobno pokrojony por i gotujemy.
Ogórki
małosolne trzemy na grubej buraczenej tarce i smażymy na patelni z małą ilością
oleju.
Jak zupa zacznie się gotować to obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Dodajemy
podsmażone ogórki, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z
cytryny. Zabielamy gęstym jogurtem nautarlnym i wsypujemy drono posiekany koperek.