Sposób przygotowania:
Ogórkowa z ogórków małosolnych
Mięso na rosół wymyć i zalać zimną wodą, dodając listki laurowe, ziele angielskie.
Gdy zupa się zagotuje zmniejszamy zmniejszamy ogień, zdejmujemy wytworzone się szumowiny i gotujemy ok. 20 minut.
Po tym czasie dodajemy obrane warzywa ( marchewkę kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce)oraz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaczki oraz dodajemy przeprawy uniwersalnej.
Gotujemy do miękkości ok.15 - 20 min. Kiedy warzywa i ziemniaki zmiękną dodajemy starte na tarce ogórki małosolne.
Śmietanę mieszamy z mąka, dodając wywaru. Do gotującej się zupy wlewamy rozmieszaną śmietanę z mąką.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekaną zieleniną.
Gdy zupa się zagotuje zmniejszamy zmniejszamy ogień, zdejmujemy wytworzone się szumowiny i gotujemy ok. 20 minut.
Po tym czasie dodajemy obrane warzywa ( marchewkę kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce)oraz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaczki oraz dodajemy przeprawy uniwersalnej.
Gotujemy do miękkości ok.15 - 20 min. Kiedy warzywa i ziemniaki zmiękną dodajemy starte na tarce ogórki małosolne.
Śmietanę mieszamy z mąka, dodając wywaru. Do gotującej się zupy wlewamy rozmieszaną śmietanę z mąką.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekaną zieleniną.
gusia1000