Sposób przygotowania:
Zupa z ogórków małosolnych
Bulion wlać do garnka i zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy bulion sie zagotuje dodać ziemniaki, marchewkę i koperek.
Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki małosolne zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Gdy ziemniaki już będą miękkie dodać starte ogórki. Gotować jeszcze 5 minut.
Śmietanę zahartować gorącym wywarem z zupy. Wlać do garnka i zabielić zupę.
Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki małosolne zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Gdy ziemniaki już będą miękkie dodać starte ogórki. Gotować jeszcze 5 minut.
Śmietanę zahartować gorącym wywarem z zupy. Wlać do garnka i zabielić zupę.