Sposób przygotowania:
Zupa z ogórków małosolnych
Bulion wlać do garnka i zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy bulion sie zagotuje dodać ziemniaki, marchewkę i koperek.
Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki małosolne zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Gdy ziemniaki już będą miękkie dodać starte ogórki. Gotować jeszcze 5 minut.
Śmietanę zahartować gorącym wywarem z zupy. Wlać do garnka i zabielić zupę.
Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki małosolne zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Gdy ziemniaki już będą miękkie dodać starte ogórki. Gotować jeszcze 5 minut.
Śmietanę zahartować gorącym wywarem z zupy. Wlać do garnka i zabielić zupę.
![Zupa z ogóków małosolnych Zupa z ogóków małosolnych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-ogokow-malosolnych-424485.jpg)
![Zupa z ogóków małosolnych Zupa z ogóków małosolnych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-ogokow-malosolnych-424487.jpg)
![Zupa z ogóków małosolnych Zupa z ogóków małosolnych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-ogokow-malosolnych-424490.jpg)
![Zupa z ogóków małosolnych Zupa z ogóków małosolnych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-ogokow-malosolnych-424491.jpg)