mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Ogórkowa z pulpecikami i małosolnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, syta, szybka zupa ogórkowa z mięsem.

Ogórkowa z pulpecikami i małosolnym

Składniki:

Ogórkowa z pulpecikami i małosolnym

 

  • 500g ogórków kiszonych
  • 2 ogórki małosolne
  • 1 L rosołu warzywnego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 2 cebule
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta tymianku
  • 400g mielonej wołowiny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z pulpecikami i małosolnym
Ogórki kiszone opłukać, pokroić w drobną kostkę. Ogórki małosolne pokroić w cienkie półplasterki. Cebule obrać, umyć, posiekać. Ogórki kiszone i połowę cebuli zmiksować, dodać do rosołu, zagotować, gotować 10minut. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Mięso wymieszać z cebulą, natką, pieprzem, tymiankiem, posolić. Z masy uformować małe kuleczki i usmażyć je na oliwie. Pulpeciki ułożyć w talerzach do zupy, zalać zupą i każdą porcję posypać ogórkiem małosolnym.