Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ogórkowa zupka z domowych przetworów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszna, lekka zupa, idealna na zimę

Ogórkowa zupka z domowych przetworów

Składniki:

Ogórkowa zupka z domowych przetworów

 

  • 3 skrzydełka kurze
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 średnie marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek białej części pora
  • 1 słoik tartych kiszonych ogórków (przepis w moich zbiorach)
  • 100ml śmietany
  • sól i pieprz mielony do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa zupka z domowych przetworów
Skrzydełka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować na wolnym ogniu ok 15 minut. W tym czasie warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do zupy. Posolić. Gotować ok 15-20 minut (do miękkości ziemniaków). Dodać słoik ogórków, zamieszać Gotować ok 5-10 minut. Zabielić. Dodać pieprz. Smacznego :)

Tagi:

tarta ogórki