SUPERPRZEPIS

Okoń morski na warzywach

  • iwa643
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Okoń morski na warzywach

Pyszny okoń morski na warzywach z sezamem

Składniki:

Okoń morski na warzywach

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Okoń morski na warzywach
Rybę myjemy rozmrażamy jeżeli potrzeba kroimy na 2 kawałki Rybę solimy sola morską do smaku i grillujemy na patelni grillowej Marchewkę obieramy ,cukinie dobrze myjemy ,pieczarki obieramy z skórki .Cukinie i marchewki kroimy w długie tasiemki za pomocą obieraczki do warzyw.Pieczarki kroimy w plasterki . Warzywa smażymy chwilę na patelni na rozpuszczonym maśle .Solimy ,dodajemy starta skórkę z limonki do smaku ,kropimy sokiem z limonki ,doprawiamy pieprzem . Gotowe warzywa układamy na talerzu układamy na nich rybę . Polewamy resztą masełka z patelni . Rybę kropimy sokiem z limonki i posypujemy ziarenkami sezamu wcześniej uprażonego na patelni .Podajemy na ciepło .

Tagi:

cukinia