misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Okoń z brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

na obiadek dietetyczny.......

Okoń z brokułami

Składniki:

Okoń z brokułami

 

  • 1 łyżka orzeszków piniowych
  • 400g brokułów
  • sól
  • 1 filet z okonia (200g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 10g masła ziołowego

 

Sposób przygotowania:

Okoń z brokułami
Orzeszki piniowe zrumienić na teflonowej patelni, przełożyć na talerzyk. Brokuły umyć, oczyścić, podzielić na małe różyczki. Gotować 8-10 minut w osolonej wodzie.
Rybę umyć, osuszyć, posolić. Czosnek obrać, posiekać. Olej rozgrzać na teflonowej patelni, podsmażyć na nim czosnek na małym ogniu, dodać rybę, smażyć 4-5 minut z każdej strony.
Brokuły osączyć, dodać do nich masełko ziołowe i orzeszki piniowe. Podawać z usmażoną ryba.