Sposób przygotowania:
Omlet bardzo kolorowy
Jajka umyłam i wybiłam do miseczki, lekko roztrzepałam, doprawiłam solą i pieprzem. Dodałam też większość koperku, posiekanego, zostawiając trochę do dekoracji. Różyczki kalafiora sparzyłam wrzącą wodą i osączyłam, odcedziłam też kukurydzę. Pomidora pokroiłam na cząsteczki, kiełbasę na pół plasterki.Rozgrzałam patelnię z 1 łyżeczką masła i 1 oleju. Wlałam masę jajeczną - nie mieszałam tylko przechylałam patelnią delikatnie na boki a brzegi omletu podważałam szpatułką żeby płynne jajko spływało równo pod spód. Gdy wierzch był już prawie suchy ułożyłam na nim kalafiora, pomidory, kiełbasę i kukurydzę - oprószyłam przyprawami i smażyłam jeszcze chwilę całość pod przykryciem, ale tylko tyle żeby składniki lekko się ogrzały. Omlet zsunęłam ostrożnie na talerz lekko go zaginając. Posypałam resztą koperku i od razu podałam - pycha :)