Sposób przygotowania:
Omlet grzybowy
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę.
Podsmażamy do zeszklenia na maśle z dodatkiem oleju, następnie dodajemy oczyszczone pokrojone grzyby.
Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Smażymy do momentu, aż grzyby będą odpowiednio miękkie i odparują większość wody.
Do kubka wbijamy jajka, dodajemy mąkę, mleko, sól i pieprz do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie rozbełtać i wolno wlewamy na patelnię z grzybami.
Smażymy, aż masa jajeczna się zetnie, pod koniec smażenia posypujemy posiekaną cebulką zieloną.
Usmażony omlet delikatnie szpatułką zsuwamy na talerz, na połowie układamy pokrojone na połówki pomidorki szery i przykrywamy drugą połową omleta.
Podajemy z pieczywem.
Podsmażamy do zeszklenia na maśle z dodatkiem oleju, następnie dodajemy oczyszczone pokrojone grzyby.
Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Smażymy do momentu, aż grzyby będą odpowiednio miękkie i odparują większość wody.
Do kubka wbijamy jajka, dodajemy mąkę, mleko, sól i pieprz do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie rozbełtać i wolno wlewamy na patelnię z grzybami.
Smażymy, aż masa jajeczna się zetnie, pod koniec smażenia posypujemy posiekaną cebulką zieloną.
Usmażony omlet delikatnie szpatułką zsuwamy na talerz, na połowie układamy pokrojone na połówki pomidorki szery i przykrywamy drugą połową omleta.
Podajemy z pieczywem.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziękuje;)
gusia1000