Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Omlet rodem z Alzacji

         
ocena: 2/5 głosów: 2

Kapustę kiszoną wczesniej obgotować. Jajka w całości ubić z solą i pieprzem. Na

Omlet rodem z Alzacji

Składniki:

Omlet rodem z Alzacji

 

  • 9 jajek
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 cienkie plastry szynki gotowanej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Omlet rodem z Alzacji
Kapustę kiszoną wczesniej obgotować. Jajka w całości ubić z solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgzrać smalec ( najlepiej jeśli to będzie smalec gęsi - Farncuzi lubują się w jego smaku), wlać jajka, dodać kapustę i usmażyć omlet. Kiedy będzie gotowy, przełożyć go na ogrzany półmisek i udekorować pokrojonymi w paski plastrami szynki.