Sposób przygotowania:
Omlet z bananem
Banany obrać, odkroić końcówkę z jednej i drugiej strony, a następnie pokroić banany w plasterki. Pokrojone banany podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Podczas smażenia owoce posypać niewielką ilością cynamonu.
Cztery żółtka ubić z cukrem pudrem na jednolitą masę, natomiast cztery białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Masę z żółtek oraz pianę z białek delikatnie połączyć ze sobą. Do tego dodać 2 łyżki mąki pszennej i starannie wymieszać. Na patelni roztopić masło i wlać zrobione wcześniej ciasto. Omlet smażyć z jednej i drugiej strony, ale uważać żeby się nie przypalił. Na omlet poukładać wcześniej pokrojone w plasterki banany. Smacznego!
Cztery żółtka ubić z cukrem pudrem na jednolitą masę, natomiast cztery białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Masę z żółtek oraz pianę z białek delikatnie połączyć ze sobą. Do tego dodać 2 łyżki mąki pszennej i starannie wymieszać. Na patelni roztopić masło i wlać zrobione wcześniej ciasto. Omlet smażyć z jednej i drugiej strony, ale uważać żeby się nie przypalił. Na omlet poukładać wcześniej pokrojone w plasterki banany. Smacznego!