Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Omlet z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatny omlet z grzybami.

Omlet z boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Omlet z boczniakami
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Boczniaki pokroić w paski, dodać do cebuli, usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z patelni na talerz. Jajka dokładnie rozmieszać, doprawić solą i pieprzem. Jajka wylać na tłuszcz po smażeniu grzybów. Smażyć omlet na małym ogniu nie mieszając. Jak jajka prawie całkowicie się zetną, na jedną połowę omletu wyłożyć grzyby, przykryć drugą połową omletu. Smażyć jeszcze 1-2 minuty. Gotowy omlet delikatnie zdjąć na talerz.
Omlet z boczniakami
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na oleju.
Omlet z boczniakami
Pokrojone w paski boczniaki dodane do cebuli i usmażone.
Omlet z boczniakami
Jajka wbite do miski rozmieszane i doprawione solą i pieprzem.
Omlet z boczniakami
Smażony na patelni omlet z usmażonymi boczniakami.

Tagi:

jajko jajka omlet