Sposób przygotowania:
Wiejskie omlety
Szynkę oraz pomidora kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko. Energicznie mieszamy trzepaczką aż powstanie nam jaśniejsza piana.
W ten sposób dobrze napowietrzymy omlet.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy jajka i delikatnie potrząsamy w przód i w tył patelnią. Brzegi omleta podgarniamy delikatnie do środka.
Na wierchu układamy dodatki tak aby wtopiły się w omlet. Gdy całość dobrze stężeje odwracamy na drugą stronę.
Po upieczeniu składamy na pół o przekładamy na talerz.
W ten sposób dobrze napowietrzymy omlet.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy jajka i delikatnie potrząsamy w przód i w tył patelnią. Brzegi omleta podgarniamy delikatnie do środka.
Na wierchu układamy dodatki tak aby wtopiły się w omlet. Gdy całość dobrze stężeje odwracamy na drugą stronę.
Po upieczeniu składamy na pół o przekładamy na talerz.
SylaUla
Sandra42
VioletoweKucharzenie
Sandra42 napisał(a):