VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 722]

Wiejskie omlety

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najprostsze omlety na świecie. Z wiejskich jajek, z szynką, pieczarkami i pomidorem. Idealne na syte śniadanie!

Wiejskie omlety

Składniki:

Wiejskie omlety

 

  • Na 1 szt:

 

Sposób przygotowania:

Wiejskie omlety
Szynkę oraz pomidora kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko. Energicznie mieszamy trzepaczką aż powstanie nam jaśniejsza piana.

W ten sposób dobrze napowietrzymy omlet.

Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy jajka i delikatnie potrząsamy w przód i w tył patelnią. Brzegi omleta podgarniamy delikatnie do środka.

Na wierchu układamy dodatki tak aby wtopiły się w omlet. Gdy całość dobrze stężeje odwracamy na drugą stronę.

Po upieczeniu składamy na pół o przekładamy na talerz. 

Tagi:

jajka danie