alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Omlet z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak mamy za mało filetów dla wszystkich to można zrobić omlety.

Omlet z łososiem

Składniki:

Omlet z łososiem

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z łososiem
Filet z łososia ( jak mrożony to rozmrozić i odsączyć i osuszyć ). Pokroić w paseczki. Posypać solą , pieprzem , mąką . Wymieszać . Na patelni rozgrzać olej i smażyć łososia na rumiano ( trzeba mieszać ) . Zdjąć z patelni.
Jajka roztrzepać dokładnie w dwóch miseczkach ( na 2 porcje ) . Na patelni rozgrzać połowę masła , wrzucić połowę łososia , zamieszać tak by był na całej patelni. Wlać jajka z jednej miseczki . Posypać połową natki pietruszki, posolić i posypać pieprzem. Smażyć na małym gazie aż się zetnie ( trzeba podważać brzeg i ruszać patelnią by to co nie ścięte spływało do spodu. ) . Przewrócić na druga stronę i jeszcze chwilę smażyć .
Potem tak samo zrobić z drugim omletem.
Można robić na 2 takich samych patelniach na raz .
Podawać po pół omletu na porcję z surówką - z tego będzie 4 porcje średnie lub 2 duże .