Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Omlet z papryką, cebulą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Omlet z kolorową papryką wygląda bajecznie.

Omlet z papryką, cebulą i boczkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet z papryką, cebulą i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z papryką, cebulą i boczkiem
Na patelni rozgrzać smalec, dodać pokrojony w kostkę boczek, usmażyć. Cebulę drobno posiekać, paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wsypać do podsmażonego boczku i dusić około 5 minut. Jajka wybić do miseczki, wlać mleko, dodać soli i pieprzu, roztrzepać widelcem. Wlać na patelnię do podsmażonej papryki, zamieszać 2 razy, przykryć i usmażyć do momentu ścięcia się masy jajecznej.
Omlet z papryką, cebulą i boczkiem
Cebulę i oczyszczone z nasion papryki pokroić w kostkę.
Omlet z papryką, cebulą i boczkiem
Warzywa pokrojone w kostkę podsmażyć na smalcu razem z boczkiem.
Omlet z papryką, cebulą i boczkiem
Roztrzepane widelcem jajka, przyprawione solą i pieprzem wlać do podsmażonej papryki i usmażyć omlet.