Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Omlet z patisonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Omlet z patisonem to bardzo smaczne i sycące śniadanie na dobry początek dnia. Podawać od razu po przygotowaniu.

Omlet z patisonem

Składniki:

Omlet z patisonem

 

Sposób przygotowania:

Omlet z patisonem
Jajka wbić do miski, dodać śmietanę, mąkę, odrobinę soli i pieprzu, roztrzepać. Patison obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować około 5 minut, odcedzić, osączyć, ostudzić. Wymieszać z jajkami. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, zamieszać, przykryć i smażyć do ścięcia się jajek.