monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Omlet to szybka i łatwa w przyrządzeniu potrawa. Jest niezwykle pożywny - idealny na śniadanie.

Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą
Cebulę kroimy w kostkę. Zrumieniamy na maśle. Pieczarki obieramy i kroimy na drobniejsze cząstki. Dodajemy do cebuli. Doprawiamy pieprzem i sola. Dusimy. W misce roztrzepujemy jajka. Dokładamy śmietanę i mąkę. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki utworzyły jednolitą masę. Do pieczarek dodajemy fasolę. Następnie zalewamy masą jajeczną. Smażymy z obu stron. Na koniec kładziemy starty żółty ser. Smacznego :)
Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą
Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy pieczarki i dusimy razem.
Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą
Przygotowujemy masę jajeczną z jajek, śmietany i mąki pszennej.
Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą
Do pieczarek dodajemy ok. 2 łyżki czerwonej fasoli.
Omlet z pieczarkami i czerwoną fasolą
Pieczarki i fasolę zalewamy masą jajeczną i smażymy z obu stron.