Sposób przygotowania:
Omlet z pomidorami, mozzarellą i bazylią
Pomidory obrać lub sparzyć i pokroić w kosteczkę. Mozzarellę także pokroić w kostkę, dodać do pomidorów, wymieszać, dodać sól, pieprz, oliwę, ocet, posiekaną bazylię, czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać. Jajka wbić do osobnej miski, i roztrzepać widelcem, przelać do pomidorów z mozzarellą i dodać łyżkę mleka,dosolić i dodać jeszcze pieprzu, wymieszać. Małą patelnię rozgrzać z masłem i wlać przygotowaną masę jajeczną. Smażyć na niewielkim ogniu aż spód się zetnie i zarumieni, gdy nie będzie już płynny ostroznie przerzucić na drugą stronę, aby omlet się nie rozpadł. Smażyć kilka 3-5 minut na drugiej stronie. Smacznego :)