Sposób przygotowania:
Omlet z pora, pieczarek i szynki
Podgrzej łyżkę oliwy z oliwek na (22cm) patelni na średnim ogniu. Dodaj masło, a następnie dodać w por, cebule i pieczareki i dusić przez 4-5 min, Ubić jajka w dużej misce, a następnie dodać : szynce lub boczek, ser, pietruszkę, sól i pieprz. Zdjać patelnię z ognia i umieścić pora i mieszaninę grzybową z pozostałymi skladnikami, mieszać do połączenia. Podgrzej trochę więcej oleju w patelni. następnie wlać mieszaniny jaj, mieszając delikatnie przez chwilę, umożliwiając przepływ cieczy z jaj na dno naczynia. Nadal gotować, aż jajo jest niemal sciete, ale jeszcze wilgotne na górze. Zajmie to około 5 min. Tymczasem podgrzać grill aż bedzie gorący. Umieść patelnię pod gorącym grillem na 4-5 min.