Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Omlet z szynką i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Omlet z szynką i parmezanem

Omlet z szynką i parmezanem

Składniki:

Omlet z szynką i parmezanem

 

  • 8 jajek, roztrzepanych
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 15 dag szynki, pokrojonej w kostkę
  • 5 dag parmezanu, startego
  • 150 ml mleka
  • szczypior, posiekany
  • 2 łyżki masła
  • ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z szynką i parmezanem

Cebulę i szynkę smażymy przez 3 minuty na maśle, dodajemy jajka wymieszane z mlekiem i przyprawami, smażymy kolejne 3 minuty. Wrzucamy szczypior i parmezan, mieszamy. Wkładamy patelnię do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut.