Sposób przygotowania:
Omlet z warzywami.
Cukinię dobrze umyć, obrać, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Posoloną cukinię posolić i odstawić, aby puściła sok . Pomidora dobrze sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, przemyć ziemną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia i pokroić w drobną kostkę. Paprykę czerwoną, zieloną oraz żółtą dobrze umyć, wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić na niedużą kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone papryki, cebulę, cukinię oraz pomidor. Całość poddusić przez chwilę pod przykryciem. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać. Rozbite jajka doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Doprawione jajka wlać na patelnię do podsmażonych warzyw. Omlet warzywny smażyć na niedużym ogniu z jednej i drugiej strony. Smacznego!