Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

omlet zapiekany z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.

omlet zapiekany z serem

Składniki:

omlet zapiekany z serem

 

Sposób przygotowania:

omlet zapiekany z serem
Szczypiorek umyć, osączyć i drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jaja umyć, wbić do miski i ubić trzepaczką. Do ubitych jaj dodać mąkę, mleko i przyprawy. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć masę jajeczną z jednej tylko strony, kilkakrotnie podważając omlet nożem lub łopatką. Posypać go z wierzchu serem żółtym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 10 minut. Po tym czasie wyjąć, posypać szczypiorkiem, pokropić ketchupem i podzielić na porcje.

Tagi:

sery ser omlet