Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Omlet ze świeżymi szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam wszystkim fanom szparagów.

Omlet ze świeżymi szparagami

Składniki:

Omlet ze świeżymi szparagami

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze świeżymi szparagami

Aby przyrządzić omlet ze świeżymi szparagami nalezy postępować zgodnie z przepisem:

Szparagi umyj, pozbaw końcówek i pokrój na pół. Następnie gotuj je na wolnym ogniu
przez około 6 minut w ½ szklanki wody. Wyjmij i osącz. Rozkłóć jajka z mlekiem, dodaj sól do smaku. Roztop masło w bardzo dużej patelni lub patelni na omlety. Wlać mieszaninę jaj na masło i smaż na małym ogniu, aż brzegi omletu zaczną odchodzić. Łopatką, ostrożnie doprowadzić gotowe części na krawędziach w kierunku centrum, tak, by cisto ze środka miało szansę wypłynąć. Omlet smaż tylko z jednej strony! Ugotowane szparagi nałóż na pół omleta, złóż go w pół i podawaj na ciepło. Smacznego!