Sposób przygotowania:
Omlet ze szczypiorkiem na boczku
Boczek umyć, osuszyć i pokroić na drobną kosteczkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu obrać i pokroić w plasterki (grubość 3 mm). Ułożyć ziemniaki na podsmażonym boczku i posolić do smaku. Popieprzyć i zapiec. Kiedy spód potrawy będzie podpieczony ziemniaki odwrócić na drugą stronę. Cebulę obrać, umyć i posiekać na kosteczkę. Jajka rozmącić z mlekiem i doprawić solą oraz pieprzem. Szczypiorek drobno posiekać. Kiedy ziemniaki przybiorą złoty odcień, dodać cebulkę i podsmażyć. Całość zalać jajkami z mlekiem. Całość smażyć, aż do momentu zcięcia jajek. Ompet podawać na patelni posypany szczypiorkiem.