Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Omlet ze szparagami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do wykonania tego dania naprawdę niewiele trzeba mieć w lodówce. Ale zdecydowanie warto wypróbować !

Omlet ze szparagami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szparagami
Szparagi dokładnie myjemy i koimy każdy na pół. Następnie szparagi gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Roztrzepujemy jajka, dodajemy orzechy i ponownie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni, nalewam ciasto na nią ciasto. Na połowie układamy ugotowane szparagi. Zarzucamy na nie drugą połowę i smażymy jeszcze chwilę.
Omlet ze szparagami
Etap 1 - przekrawamy nasze szparagi w pół
Omlet ze szparagami
Etap 2 - gotujemy do miękkości szparagi
Omlet ze szparagami
Etap 3 - mieszamy jajko aż będzie miało jednolity kolor
Omlet ze szparagami
Etap 4 - na środku omletu układamy szparagi