gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Omlety z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Najlepsze do tej potrawy są świeże grzyby

Omlety z grzybami

Składniki:

Omlety z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Omlety z grzybami
Grzyby oczyść i dokładnie umyj, pokrój na małe kawałeczki . Wrzuć na rozgrzaną patelnia z masełkiem, lekko podsmaż i dodaj posiekaną cebulę. Smaż na dużym ogniu często mieszając ok. 30 min. Jajka roztrzep w misce dopraw do smaku solą i pieprzem. Powinno być 4 porcje, na osobnej patelni rozgrzej olej wlej 1/4 porcji jajek szybko łącząc 1/4 porcji grzybów. Upiecz cztery złociste omlety. Suszone pomidory drobno posiekaj, połącz z twarogiem. Dopraw ziołami oraz posiekaną papryczką chili. Masą smaruj omlety i składaj na pół