Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Opalone nóżki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

któż się oprze patrząc na takie nogi?

Opalone nóżki

Składniki:

Opalone nóżki

 

  • 4 udka z kurczaka
  • sól cebulowa
  • czosnek suszony granulowany
  • tymianek suszony
  • chili mielone

Sposób przygotowania:

Opalone nóżki
Udka dokładnie umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami - nie da się podać ich dokładnych ilości bo to zależy jak duże są uda i czy lubicie delikatny czy mocny smak przypraw. Ja proponuję nie przesadzać żeby było jednak czuć mięso. Natarte nogi włożyć do foliowego worka i schować do lodówki na kilka godzin. Potem ułożyć je na blaszce i piec ok. 40 minut w temp. 180 st. C. Po 10 minutach pieczenia podlać kilkoma łyżkami wody a potem polewać już do 10 minut wytworzonym sosem - będą soczyste w środku i z chrupiącą rumianą skórką.