misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

wymieszać składniki sosu i polać nim sałatkę...

Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą

Składniki:

Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą

 

  • 100g okrągłego koziego sera, pociętego na grubsze plastry
  • 75 g rukwi wodnej
  • 1 różowy grejpfrut, obrany, podzielony na cząstki
  • 15 czarnych oliwek bez pestek
  • SOS DO SAŁATKI:
  • 3 łyżki oliwy z oliwy
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki świeżej kolendry, posiekanej
  • czarny pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Opiekany kozi ser i sałata z kolendrą
Rozgrzać grillową patelnię, ułożyć na niej ser i smażyć łagodnie 2-3 minuty, przewracając raz, aby obie strony delikatnie się zrumieniły. Ułożyć rukiew na płytkim talerzu. Na liściach położyć ser, ćwiartki grejpfruta i oliwki. wymieszać składniki sosu i polać nim sałatkę. Podawać od razu. Można posyapć startą skórką limonki.