monnissia1990

monnissia1990

Kucharz
[Przepisów: 19]

Opienki w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na szybki obiad jak znalazł. Można podawać z ugotowanymi ziemniakami, makaronem, a także ze świeżym chlebem. Pycha ! Gorąco zachęcam

Opienki w śmietanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Opienki w śmietanie

 

  • ok 500 g świeżych opieniek (mogą być także inne grzyby)ja użyłam mrożonych
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 400 ml śmietany 18 %
  • 3 żółtka
  • sól , pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Opienki w śmietanie
Grzyby gotować w osolonej wodzie do momentu aż nie zniknie piana. Odcedzić. Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę. Na masełku zeszklić cebulkę . Do cebuli dodać grzyby i tak smażyć przez chwilę doprawiając solą i pieprzem. Śmietanę połączyć z żółtkami . Śmietanę połączyć z grzybami i tak dusić do momentu aż sos zgęstnieje . Smacznego!
Opienki w śmietanie
Grzyby ugotowac i odcedzic z nadmiaru wody !
Opienki w śmietanie
Cebule zeszklic na dwóch łyzkach masła .
Opienki w śmietanie
grzyby smazyc z cebula przez chwile doprawiajac do smaku.
Opienki w śmietanie
Żółtka połączyc ze smietana i dodac do grzybów .

Tagi:

grzyby