luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Opieńki w roli głównej, tym razem z kotletami.

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.

Składniki:

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki i duszone opieńki w śmietanie.
100 gr grzybków, pół posiekanej cebuli przysmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Mięso wymieszać z przysmażonymi grzybkami, jajkiem przyprawami ( sól,pieprz,estragon,majeranek) i 1 łyżką bułki tartej. Z przygotowanej masy robić małe kotleciki i panierować w bułce tartej. Usmażyć na tłuszczu z obu stron.



Na łyżce oleju przyrumienić posiekaną cebulkę, dodać 300 gr opieniek podlać mlekiem i zagotować, pogotować ok 10 min, śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu , wymieszać i zagotować, Doprawić solą i pieprzem. Kotleciki podawać z duszonymi opieńkami i dowolną surówką.