Sposób przygotowania:
Oponki z polewą czekoladową
Margarynę stopić i przestudzić. Ser skręcić przez maszynkę. Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać ją z cukrem i sodą, dodać ser, jajka, alkohol i płynny tłuszcz, zagnieść ciasto i schłodzić. Po około 2 godz ciasto rozwałkować na 1.5 cm i szklanką wyciąć kółka w nich wyciąć mniejsze kółeczka. Rozpuścić smalec i w gorącym smażyć na złoty kolor oponki po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu, przestudzić. Rozpuścić polewę i polać nią zimne oponki, na koniec posypać kolorową posypką.
![Oponki z polewą czekoladową Oponki z polewą czekoladową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-z-polewa-czekoladowa-89706.jpg)
![Oponki z polewą czekoladową Oponki z polewą czekoladową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-z-polewa-czekoladowa-89707.jpg)
![Oponki z polewą czekoladową Oponki z polewą czekoladową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-z-polewa-czekoladowa-89708.jpg)
msewka
Bernadetta
A.B.