Sposób przygotowania:
Oponki z serem na sodzie
Do miski wsypać mąkę wymieszaną z sodą. Następnie dodać twaróg zmielony, żółtka jaj i pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na stolnicy , wykrawać szklanką koła, a w środku za pomocą kieliszka wykrawać małe kółeczka. Smażyć w głębokim i gorącym tłuszczu na złoty kolor, wybierać na ręcznik kuchenny, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Posypać oponki cukrem pudrem. Z tego przepisu wychodzi około 50 szt
![Oponki z serem na sodzie Oponki z serem na sodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-z-serem-na-sodzie-318958.jpg)
![Oponki z serem na sodzie Oponki z serem na sodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-z-serem-na-sodzie-318959.jpg)
![Oponki z serem na sodzie Oponki z serem na sodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-z-serem-na-sodzie-318960.jpg)
![Oponki z serem na sodzie Oponki z serem na sodzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/oponki-z-serem-na-sodzie-318961.jpg)