Sposób przygotowania:
Orientalna sałatkaPrzygotowanie mięsa:
Oczyszczony, umyty i osuszony na ręczniku papierowym filet pokroić w paski, dokładnie obtoczyć w ziołach tajskich i papryce słodkiej. Na wok-u rozgrzać olej kukurydziany, wrzucić mięs, wlać sos sojowy, wymieszać. Smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Przygotowanie sałatki:
Sałaty rozłożyć na trzech talerzach, na nich ułożyć pokrojone na pół pomidorki. Położyć po równo drobno posiekany imbir. Makaron sobą ugotować przez 3 minuty we wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą, pokroić, wyłożyć na sałatkę. Wyłożyć mięso. Sałatkę polać jogurtem wymieszanym dokładnie z sosem chilli i posypać na wierzchu prażonymi ziarnami sezamu.
Smacznego!